Over Debbie Martina

Debbie Martina

100% DOELGERICHT | 100% DEDICATED

Na mijn studie Management Economie en Recht met als specialisatie bedrijfskunde. Ik hield van mijn vak, maar merkte ik vanuit mijn talenten wou werken en de dingen doen die mij passioneren. Het leek me geweldig om mijn passie en kennis over te dragen aan de volgende generatie, dus besloot ik daarnaast een lerarenopleiding te volgen met als vak economie. Na deze studie te hebben afgerond, verhuisde mijn partner en ik naar het heerlijke eiland Bonaire. Ik ging aan de slag als docent economie en kreeg later meer verantwoordelijkheden waarbij ik fungeerde als mentor, coach en BPV-coördinator.

Hoewel dit werk me veel voldoening schenkt, zet ik me in mijn vrije tijd ook graag in voor praktijkgerichte projecten. Op school wordt voornamelijk de focus gelegd op het theoretische gedeelte, maar hoe gaat het eraan toe in de praktijk? Hoe gedraag je je binnen een bedrijf? Hoe zorg je ervoor dat je de taal spreekt van het bedrijf? Wat als je niet voor een baas wilt werken, maar je eigen bedrijf wilt starten? Welke stappen moet je dan ondernemen? Hoe zet je een bedrijf op? Hoe schrijf je een business plan? Hoe vind je de juiste medewerkers voor jouw bedrijf? Hoe zorg je voor organisatie en structuur binnen jouw bedrijf? Hoe houd je je eigen administratie bij? Hoe zorg je voor een winstgevend bedrijf? Elke ondernemer dealt met die vragen en bij wie kunnen zij dan terecht voor leiding en begeleiding?

Van docent naar Trainer

Wat mij definieert is dat ik van aanpakken houd. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Mijn slogan is niet voor niets: it’s the result Fizz that does the bizz.

Ik zet me graag in om je te helpen de bovenstaande vragen te beantwoorden. Ondernemers en middel kleine bedrijven kunnen bij mij terecht voor advies, business training of kunnen mij inhuren voor het managen van projecten.

Wat anderen zeggen over Debbie

“Ik heb Debbie leren kennen als iemand die strikt volgens de regels werkt. Afspraak is afspraak. Daar had ik in het begin echt moeite mee. Pas toen ik stage ging lopen, begreep ik dat wat ze me meegaf, in de praktijk ook echt zo is.”

Rayshantaly

Lerende voor bedrijfsadministrateur

“Debbie is geweldig! Ze gaf verschillende trainingen die ik direct kon toepassen. Debbie leerde mij hoe ik professioneel om kan gaan met vervelende situaties op de werkvloer. Daarnaast leerde ze me prioriteiten te stellen door middel van time management.

Bie Choi Xie

Bedrijfsadministrateur

“Zoals ik Debbie ken, is zij altijd goed voorbereid. Debbie is erg punctueel en zorgt voor een goede sfeer. Haar trainingen zijn beroepsgericht door de casussen die zij geeft. Debbie levert haar diensten op een professionele en kundige manier.”

Danielle van Mourik

Onderwijsadviseur bij NL Training